A tusnádfürdői vízhálózat korszerűsítésének munkálatairól írtak alá ma szerződést, a beruházás összértéke 34 millió lej.

„Tusnádfürdőn évek óta gondot okozott a vízellátás, az elavult vezetékek miatt gyakran nem folyt víz a csapból. Ezen változtatunk most kormányzati eszközökkel, ugyanis a kivitelezési szerződés aláírását követően elkezdődhetnek a település vízhálózatának korszerűsítési munkálatai. Az RMDSZ a jövő évi országos költségvetés kidolgozásakor is amellett fog érvelni, hogy a közberuházásoknak folytatódniuk kell, hiszen ezek teremtenek élhetőbb körülményeket közösségeink számára” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„A vízellátás a jólét egy alapvető feltétele, és azon dolgozunk, hogy ezt mindenhol, minél több településen, minél több család számára biztosítsuk. A ma aláírt dokumentum ezt a célt szolgálja, és ezért hoztuk létre a fejlesztési minisztérium közművesítési programját, amely segítségével víz- és szennyvízhálózatokat építünk ki és korszerűsítünk” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A munkálatok során felújítanak több, régi és rossz állapotban lévő fúrt kutat, vízvezetéket nemcsak Tusnádfürdőn, hanem a szomszédos településeken is. A beruházást várhatóan közel két és fél év múlva fejezik be.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét