Jelenleg is zajlik a levélszavazatok kézbesítése Csík-térségben. Folyamatosan érkeznek a szavazólapok, azoknak a magyar állampolgársággal rendelkező személyeknek, akik a regisztráció során postai úton kérték a szavazólapokat.

Megbízott kollégáink segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében, a szavazócsomag helyes összeállításában, Csíkszeredában a Magyar Ügyek Házában (Gál Sándor utca, 8 szám), hétfő-vasárnap 8-20 óra között, illetve az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában (Mihai Eminescu utca, 2/A szám), hétköznapokon 8–16 óra között. Annak érdekében, hogy a levélszavazatok időben célba érkezzenek, azt javasoljuk, hogy ne postai úton küldjék vissza a borítékokat, hanem adják át munkatársainknak április 2-ig, és mi eljuttatjuk Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusára. Március 22-24. között önkénteseink segítségével felkeressük a csíkszerdai lakosokat, és tájékoztatjuk a levélszavazás lépéseiről, illetve választ adunk a felmerülő kérdésekre.  Kérjük fogadják bizalommal munkatársainkat.

Azok a magyar állampolgárok, akik Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusára kérték a levélszavazatot, személyesen átvehetik március 19-től április 2-ig naponta 6-22 óra között, április 3-án, vasárnap 19 óráig a főkonzulátus székhelyén.

Fontos tudnivalók a szavazásról

A boríték két szavazólapot (egy az országgyűlési választásokra és egy a gyermekvédelmi népszavazásra vonatkozik), egy azonosító nyilatkozatot, két borítékot és egy tájékoztatót tartalmaz. A „belső” borítékba a szavazólapokat kell elhelyezni, a „külső” válaszborítékba a kitöltött és aláírt nyilatkozatot és a leragasztott „belső” borítékot kell tenni. Az azonosító nyilatkozatot a lakcímkártya szerint kell kitölteni, de amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, más magyarországi azonosító dokumentum (útlevél, személyi igazolvány vagy vezetői engedély) szerint is kitölthető. Az azonosító nyilatkozat hiba esetén, illetve a sérült borítékok cserélhetőek, az említett dokumentumokért keresse kollégáinkat a Magyar Ügyek Házában.

Ha kérdése van, hívja a 0371347827-s telefonszámot.

 

Csíkszereda, 2022. március 23.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét