MIKOR JÖN A VÁLASZTÁSI LEVÉL?

A levélszavazáshoz szükséges borítékot március 14. után szállítják ki, a regisztráció során megadott címre.

MIT TARTALMAZ?

Két szavazólapot (egy az országgyűlési választásokra és egy a gyermekvédelmi népszavazásra vonatkozik),egy azonosító nyilatkozatot, két borítékot és egy tájékoztatót.

MI A TENNIVALÓNK VELE?

Töltse ki a szavazólapokat belátása szerint. (Vigyázzon! A szavazólap hiba esetén nem cserélhető!) Töltse ki az azonosító nyilatkozatot!

HOL KELL ELHELYEZNI A KITÖLTÉS UTÁN?

A „belső” borítékba a kitöltött szavazólapokat kell elhelyezni, a „külső” válaszborítékba a nyilatkozatot és a leragasztott „belső” borítékot kell tenni.

HOGYAN KELL VISSZAJUTTATNUNK?

A válaszborítékot április 2-ig kell eljuttatni az RMDSZ helyi szervezeteihez, Csíkszeredában a Magyar Ügyek Házába, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Székházába, vagy április 3-ig valamelyik főkonzulátusra.

TÖLTSÜK KI AZ AZONOSÍTÓ NYILATKOZATOT!

Az azonosító nyilatkozatot a lakcímkártya szerint kell kitölteni, de amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, más magyarországi azonosító dokumentum (útlevél, személyi igazolvány vagy vezetői engedély) szerint is kitöltheti.

FONTOS! Ne felejtse el aláírni az azonosító nyilatkozatot!

ELHIBÁZTAM AZ AZONOSÍTÓ NYILATKOZATOT, MIT TEGYEK?

Az azonosító nyilatkozatot és a borítékokat is hiba esetén kicserélhetjük. Ha bizonytalan, kérje kollégáink  segítségét, Csíkszeredában a Magyar Ügyek Házában (Gál Sándor utca, 8 szám), hétfő-vasárnap  8:00 és 20:00 óra között, illetve az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában (Mihai Eminescu utca, 2/A szám),   hétköznapokon 08:00 – 16.00 óra között

Vigyázat: a szavazólapot már nem lehet kicserélni.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét