Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül 250 millió euróval támogatja a helyi önkormányzatokat abban, hogy a megújuló energiaforrásokból termelt energiát felhasználják kereskedelmi célokra. Az összeg 85%-át az uniós kohéziós alapokból, 15%-át pedig az állami támogatásból fedezik. Az önkormányzatok 5 és 15 millió euró közötti támogatást kaphatnak.

A pályázat keretében támogatott energiaforrások a szél-, víz- és napenergia, geo- és hidrotermikus energia, valamint a biogázból származó energia. A biomassza felhasználása nem támogatott. A támogatásból berendezéseket lehet vásárolni, melyek segítségével előállítható a megújuló energia, illetve már meglévő berendezéseket lehet felújítani.

A projekt célja a fenntartható fejlődés elősegítése, a klímaváltozás csökkentése, és az erőforrások hatékony felhasználása.

A pályázatokat november 24-én 17:00 órától lehet benyújtani egészen december 6. 17:00 óráig az IMM Recover platformon keresztül.

A végleges pályázati útmutató elérhető a minisztérium honlapján ▶ http://bit.ly/3EF2JcM

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét