Négy kategóriában osztottunk ki Csíkszékért díjakat az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Küldöttgyűlésén

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete 2011. februárjában létrehozta a Csíkszékért díjat, amelyet olyan személyeknek adományozunk, akik a térség társadalmi, gazdasági életében, közigazgatási, mezőgazdasági, és egyéb szakmai területen kimagasló eredményeket értek el.
2023-ban összesen hat személyt tüntettünk ki négy kategóriában, a díjakat pedig a szeptember 14-én tartott küldöttgyűlés keretén belül adtuk át.

Az egészségügy területén végzett kimagasló munkájáért dr. Oltean Gyula kapott elismerést, akiről eredményes pályaútja mellett az is külön említésre méltó, hogy egyetemi tanulmányát befejezve több lehetőség közül Csíkszentsimont választotta munkahelyéül és nyugdíjazási jogosultságáig a csíki térségben tevékenykedett, kamatoztatta tudását.

A Csúcs házaspárt, Csúcs Mária és Csúcs Péter személyében a hagyományőrzés és népszerűsítés kategóriájában díjaztuk. Ők azok, akik már több évtizede, hogy ismerik a média világában zajló összes újítást, a vágóprogramok minden fortélyát. Megjelennek különböző jellegű eseményeken, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a nézők szépen összekomponált és élvezetes tudósításokat láthassanak.

A gazdasági területen elvégzett munkájukért Orbán Andrást és Orbán Emesét díjaztuk. A cégalapító Orbán házaspár kitartó munkája hozzájárult a szegőlécek, profilok romániai piaci bevezetéséhez és kereskedelmi forgalomba hozatalához, bebizonyítva, hogy egy olyan kis városban, mint Csíkszereda lehet olyan termékeket tervezni és gyártani, amelyek felveszik a versenyt a régió és Európa nagy márkáival. A díj átadásakor arra is kértük őket, hogy még sokáig folytassák tevékenységüket, illetve méltó utódokat neveljenek ki a jövőre nézve.

Prezsmer Fülöp a vidékfejlesztés kategóriájában kapott kitüntetést, hiszen szívügye a közösségi munka, Gyimes és a térség népszerűsítése. Folyamatosan képzi magát, külföldi utakat tesz meg annak érdekében, hogy újításokat hozzon be Csíkországba.
Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete külön hálás neki azért, hogy számos közösségi akcióban vett részt, jótékonysági főzéseket bonyolított le.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, további sikereket és erőt kívánunk megkezdett munkájukhoz!

2023. szeptember 18.

Választasok 2019