Nagyszabású esemény zajlott szeptember utolsó hétvégéjén Csíkszentsimonban, amelynek szervezéséből az RMDSZ Csíki Területi Szervezet munkatársaival mi is kivettük részünket. Nyolcadik alkalommal szerveztük meg a Csíkszéki Gazdanapokat. Az esemény színes programja mellett adománygyűjtés is zajlott.

Csíkszentsimon az a település, amely évről évre helyet biztosít a Csíkszéki Gazdanapok eseményének: szakmai sátrak, bemutatók a gazdáknak, színes programok, meghívottak, gyereksarok.

A nyolcadik alkalommal megszervezett eseményen a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretén belül zajlott a gyűjtés is, 12.500 kg termény gyűlt be és 13 ezer lej, amelyet a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak át is adtak a szervezők.
Vasárnap délelőtt traktoros felvonulással indítottuk a napot, összesen 58 alcsíki gazda vonult be a helyszínre, akiket a Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar tagjai zeneszóval fogadtak. Ezt követően hálaadó szentmise zajlott Böjte Csaba atyával ugyancsak a helyszínen, délután pedig érdeklődési köröknek megfelelően lehetett válogatni a programok közül.


Érdemes volt az egyes sátrak meglátogatása, ahol az érdeklődőknek bemutatták a drónok és talajszkennerek világát, illetve a jövőbeni pályázati kiírásokat is.

A nagy érdeklődés mind a fiatal felnőttek részéről, mind a gazdák részéről is azt bizonyítja, hogy a mezőgazdaság egy olyan ágazat, amelyben ott a jövő!

2023. szeptember 25.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét