Csütörtök este Hargita Megye Tanácsának Márványtermében kapott helyet szervezetünk tisztújító küldöttgyűlése. A napirendi pontok között szerepelt a Csíkszékért díj átadása, a Szövetségi elnök politikai beszámolója, valamint a tisztújítás.

Csíkszékért díjjal több, mint egy évtizede minden évben olyan személyeket tűntetünk ki, akik munkájuk által a kultúra, a vidékfejlesztés, az egészségügy, akár a hagyományőrzés terén kiemelkedő megvalósításokat tesznek, hírnevet szereznek a régiónknak.
2023-ban összesen hat személy, négy kategóriában vehetett át kitűntetést:
– dr. Oltean Gyula az egészségügy területén kifejtett munkájáért kapott elismerést;
– Csúcs Máriát és Csúcs Pétert a hagyományőrzés és népszerűsítés terén kifejtett tevékenységükért díjaztuk;
– Orbán András és Orbán Emese a gazdaság területén tevékenykedik önzetlenül, ezért lettek díjazottak ebben a katogóriában;
– Preszmer Fülöp önzetlen munkáját a vidékfejlesztés területén belül tűntettük ki.

A tisztújítás során területi elnök, a Csíki Területi Szervezet SZKT képviselői, valamint 3 területi bizottság tagjai kerültek megválasztásra. A közgyűlés küldöttjei közel teljes létszámmal vettek részt az ülésen, ahol az elnöki tisztségért 2 kiváló, szervezeti múlttal rendelkező jelölt indult. Az eredmények végső számszerűsítése után, a szavazóbizottság szóvivője ismertette az eredményeket, ami szerint a Szövetségi Képviselők Tanácsában András Hunor Jenő, Bardocz László, Becze István, Bors Béla és Kozma István Florin fogják képviselni a szervezetet. Az összesített szavazatok szerint a jelenlegi elnök kihívója, Tánczos Barna szenátor 61 szavazattal zárt, míg Borboly Csaba, a szervezet elnöke, 65 szavazatot tudhat magáénak, és ezzel egy újabb mandátumon keresztül folytathatja munkáját a csapat élén.

A tisztújító küldöttgyűlés videós anyagai az alábbi linkre kattintva érhetőek el: https://drive.google.com/drive/folders/1KSAMPugGLQvkmnBzhYQ2UCvHGYZ7ksAY?usp=sharing

2023. szeptember 15.

Választasok 2019