A családorvosok, a sürgősségi fogorvosi ellátásban dolgozó fogorvosok fokozottan ki vannak téve a Covid-19 koronavírus-járvány veszélyeinek. Fontos olyan védőfelszereléseket, megfelelő fertőtlenítőszereket biztosítani számukra, amelyek által biztonságosan tudják végezni munkájukat, úgy a maguk, mint az őket felkereső személyek egészsége megőrzése érdekében. – hívta fel a figyelmet Trandafir-Orbán Tímea fogorvos, RMDSZ-es városi önkormányzati képviselőjelölt, aki Csíkszeredában 12 fogorvos kollégájával fogadja a járvány idéjén is a halaszthatatlan sürgősségi eseteket.

A COVID-19 koronavírus-járvány elterjedésének megakadályozása érdekében szükséges a háziorvosok és fogorvosok tevékenységének támogatása. Az RMDSZ Csíkszeredai Városi Szervezete a katonai rendelet életbe lépésének kezdetétől felkarolta a fogorvosok kezdeményezését és fontosnak tartja a helyzet valós megoldását.

Hargita Megye Tanácsa április 9-i azonnali tanácsülésén arról döntött, hogy kiterjesztve a kezdeményezést, biztosítja a szükséges keretet a Hargita megye területén dolgozó családorvosok, és a sürgősségi ellátást végző fogorvosok számára a védőfelszerelések, kesztyűk, maszkok, védőruházat, fertőtenítők és az egyéb szükséges eszközök beszerzésére.

A megyei tanács koronavírus terjedésének korlátozására, valamint a családorvosi-, fogorvosi személyzet és a kezelt személyek védelme érdekében 300.000 lejes támogatást biztosít.

– Örülök annak, hogy a csíki kezdeményezésre támaszkodva Hargita Megye Tanácsa egy megyei szintű, stabil megoldást fogadott el a felmerülő probléma orvoslására és ezáltal családorvosaink, a sürgősségi eseteket ellátó fogorvosaink és az ellátásra szoruló személyek biztonságos körülmények között lehetnek. – nyilatkozta  Korodi Attia a városi szervezet megbízott elnöke.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét