Célba értek a magyar kormány által küldött orvosi védőfelszerelések, miután az RMDSZ Csíki Területi Szervezete április 15-én átadta az eszközöket a térség első vonalban dolgozó egészségügyi dolgozóinak. A gyorssegélyt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, a Hargita Megyei Mentőszolgálathoz és a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai központjába juttatták el. Az átadáson jelen volt Borboly Csaba területi elnök, Becze István ügyvezető elnök, Melles Mária az RMDSZ Csíki Területi Nőszervetének elnöke, Korodi Attila parlamenti képviselő, Tánczos Barna szenátor, valamint Konrád Judit, a megyei kórház menedzsere.

Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak az adományokért, mint fogalmazott: a magyar nemzet tagjai együtt vannak jóban-rosszban egyaránt, és a szolidaritás kölcsönös. „Számíthatunk egymásra mi, a határon innen és túl élők. Az élet és a történelem folyton megmutatja, hogy együvé tartozunk, és ezt az együvé tartozást nem csupán szavakban, hanem tettekben is ki tudjuk fejezni” – jelentette ki a csíki területi elnök.


A segély a következő eszközöket tartalmazta: 6.950 FFP 2 maszkot, 22.000 sebészmaszkot, 350 pleximaszkot, 11.300 kesztyűt, 400 sapkát, 1.050 cipővédőt, 1.400 liter fertőtlenítőszert, 1.700 védőruhát, 348 szemüveget.

Csíkszereda, 2020. április 15.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét