A Kiskertész program mintájára indította el idén először Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete a Kiserdész programot, melynek sikerét bizonyítja, hogy már első alkalommal 32 iskola 1950 diákja jelentkezett. https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/178832840844927

A programban részt vevő tanulók mindegyikének egy évig kell gondoznia egy facsemetét, és jövőre ki is ültetik.

A gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskolában 150 facsemetét adott át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és László Csongor, a Vidékfejlesztési Egyesület vezetője június 10-én, ennek alkalmával pedig röviden ismertették a programot. A tanácselnök elmondta, hogy Gyergyócsomafalva élen jár a jelentkezők számát tekintve, és a községben már hagyománya van a környezettudatos nevelésnek.

– Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Hargita Megye Tanácsa örömmel támogat minden öntevékeny közösséget és programot, amely a természet védelmére irányul – jelentette ki Borboly Csaba hangsúlyozva, elengedhetetlenül fontos, hogy gyerekeinket megtanítsuk a természet iránti szeretetre és tiszteletre.

László Csongor elmondta, hogy a program ötletgazdája a Székelyföldi Erdőgazdálkodók és Erdőtulajdonosok Szövetsége volt, és a megyei tanács karolta fel a kezdeményezést.

A diákok a tanácselnök kérdésére kifejtették, azért jelentkeztek a programra, mert egy egészségesebb környezethez szeretnének hozzájárulni, és nemcsak az erdőket, de a közterületeket is szeretnék szebbé tenni a kiültetésre váró facsemetékkel.

Csíkszereda, 2021. június 10.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét