Székelykeresztúrral, Gyergyószentmiklóssal és Balánbányával társul Hargita Megye Tanácsa

 

Három város és Hargita Megye Tanácsa társulásával vállalkozói inkubátorházakra pályáznak a Regionális Operatív Programban. A társulást június 9-én, szerdán írta alá Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Koncz Hunor-János, Székelykeresztúr polgármestere és Iojiban Gheorghe, Balánbánya polgármestere. Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, korábban, június 3-án Gyergyószentmiklóson írták alá a társulást.

A beruházások finanszírozását 50 százalékban támogatja a Regionális Operatív Program. A pályázati összeg önrészét 65 százalékban a megyei tanács, míg 35-35 százalékban a helyi önkormányzatok biztosítják.

Bíró Barna Botond alelnök elmondta, a Harghita Business Centernek köszönhetően meg van a szakmai tudás és a gyakorlat is ahhoz, hogy tudják, mivel jár egy inkubátorház működtetése. Ugyanakkor a székelyudvarhelyi intézményen keresztül az igény is megmutatkozik, hogy szükség van vállalkozásokat segítő inkubátorházakra Hargita megyében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Hargita megye mindhárom térségében szükség van ezekre a beruházásokra. Mint mondta, ha nem is finanszírozzák mindhárom projektet, bíznak benne, hogy legalább egy nyertes pályázat lesz, illetve további EU-s pályázati lehetőségeket kell majd kihasználni, hogy a városok rendelkezzenek inkubátorházzal. Mint mondta, ezen beruházások révén pedig fontos, hogy a települések régi épületei új rendeltetést kapjanak.

Csíkszereda, 2021. június 9.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét