Az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetről egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Rezes Károllyal a Beregszászi Járási Tanács elnökével, amelyen Pataki Csaba, Szatmár Megye Tanácsának elnöke is részt vett.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete csatlakozva Hargita Megye Tanácsának felhívásához, gyűjtést szervez a beregszásziaknak. Elsősorban gyertyákra, önfeltöltős lámpákra, felfújható matracokra, új ágyneműkre és tartós élelmiszerekre van szükség.

Csíkszeredában a megyeháza Sapientia felöli garázsánál várják az adományokat minden nap. Hétköznapokon az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Székházában, (Mihai Eminescu 2/A szám) 8 és 16 óra között, a Magyar Ügyek Házában, (Gál Sándor utca 8 szám) 8 és 20 óra között,  valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság központjaiban fogadják az adományokat 8 és 15 óra között.

Pénzügyi adományokat Hargita Megyéért Egyesületen keresztül a segitunk.online platformon lehet majd küldeni. A befolyt összegből szintén lámpákat vásárolnak.

 

Csíkszereda, 2022. február 28..

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét