Csíkcsicsóban és Gyergyóújfaluban épít sportcsarnokokat az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium, amely pénteken jóváhagyta a beruházások finanszírozását. A 180 férőhelyes nézőtérrel rendelkező építményben kézilabdázni, kosárlabdázni, röplabdázni és teniszezni is lehet majd diákoknak és felnőtteknek egyaránt.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes rámutatott: ezeknek a sportberuházásoknak az elindítása egy időben van az RMDSZ által is szervezett Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiájával, amely a napokban zajlik Kolozsváron. „A tornatermek, sportbázisok, csarnokok, uszodák, amelyeket építünk, a sportesemények, amelyeket szervezünk, vagy épp támogatunk, ahhoz járulnak hozzá, hogy minél több fiatalnak lehetősége legyen sportolni, megszeretni a mozgást. Számunkra fontos, hogy minél egészségesebb társadalmat építsünk, éppen ezért, amíg lehetőségünk van rá, folytatjuk ezeket a beruházásokat, és nagyobb hangsúlyt fektetünk a kormányban a sport támogatására” – tette hozzá.

Cseke Attila fejlesztési miniszter elmondta: az általa vezetett tárca a jövőbe ruház be azzal, hogy sportlétesítmények megépítését támogatja. „Mi azt akarjuk, hogy ne legyen kiváltság jó körülmények között sportolni. Én abban hiszek, hogy a mozgásnak mindenki számára elérhetőnek kell lennie, függetlenül attól, hogy városi vagy vidéki környezetben él, jómódú vagy szerényebb anyagi lehetőséggel rendelkezik, mi pedig ezt támogatjuk! – nyomatékosított az RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A két beruházásra 22 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium.

Választasok 2019