Péter Dávid lesz az RMDSZ csíkmadarasi polgármesterjelöltje az önkormányzati választáson. A vasárnapi, augusztus 2-i előválasztáson több mint 1100 csíkmadarasi járult az urnákhoz, és 688 szavazattal nyert a jelenlegi alpolgármester. Az ellenjelöltje Bálint Ervin volt.

Csíkmadaras községben azután került sor az RMDSZ polgármesterjelöltjének kiválasztására és a tanácsosjelöltek rangsorolására, miután a héten Bíró László polgármester egészségi problémára hivatkozva bejelentette: nem kíván indulni újabb mandátumért.

Péter Dávid az eredmény kapcsán elmondta, hogy vasárnap a közösség megmutatta, hogy igenis érdekli a település sorsa, nem maradt passzív, voksok formájában hallatta hangját és véleményét.

– Köszönettel és hálával tartozom mindazoknak, akik bizalmat szavaztak nekem. Nem szavakkal, hanem tettekkel fogom bizonyítani, hogy nem volt hiábavaló. Továbbá köszönet és elismerés jár az RMDSZ csíki és helyi szervezetének a példás szervezésért. Minden apró részletre odafigyeltek, hogy a lehető legkorrektebben érvényesüljön a választópolgárok akarata – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Borboly Csaba területi elnök szerint az RMDSZ Csíki Területi Szervezete a közösséget bevonva akarta kiválasztani azt a jelöltet, akit a csíkmadarasiak úgy gondolnak, hogy Bíró László méltó utódja lehet.

– Fontos, hogy az adott közösség akarata érvényesüljön, mert ezáltal olyan jelöltet állíthatunk, akiben erős a bizalom, és az önkormányzati választáson kapott megerősítő támogatással is jobban tud majd dolgozni a közösségért. Gratulálok Péter Dávidnak, és kijelenthetem, hogy önkormányzati választással felérő előválasztást szerveztek Csíkmadarason – jelentette ki a területi elnök.

Becze István, a csíki területi szervezet ügyvezető elnöke kiemelte, hogy bár nem volt egyszerű ilyen rövid idő alatt megszervezni az előválasztást, odafigyeltek minden technikai részletre, hogy minél több csíkmadarasi ki tudja fejezni akaratát voksok formájában, biztonságos körülmények között.

 

Csíkszereda, 2020. augusztus 3.

Választasok 2019