100 templomi jótékonysági koncert című sorozat keretében Csíkszeredában november 6-án másodszor tartott hangversenyt a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas Mága Zoltán hegedűművész. Az idei esemény helyszíne a református templom volt, Szatmári Szilárd lelkésznek köszönhetően.

A telt házas eseményt Melles Mária, az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy egy közösség életében fontosak az ilyen események, mert önbizalmat adnak, és az egyik legfőbb erőnk a szolidaritás, amelyet minél több alkalommal ki kell fejeznünk. Ebben a jótékonysági koncertsorozatban is ez fejeződik ki, tette hozzá.

A tartalmas koncert alatt a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész Csíkszereda város és egész Székelyföld magyarságától azt kérte, arra biztassanak mindenkit, vigyék jó hírét a határokat nem ismerő, az egész Kárpát-medencét átölelő jótékonysági koncertsorozatának, amely a magyarságunkért és a jövőnkért kelt életre. Ugyanakkor Mága Zoltán köszönetet mondott Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökének, valamint az RMDSZ Nőszervezetének, hogy meghívásukra ismét eljuthatott Erdélybe, és segítségükkel mindenhol zsúfolásig megtelt templomokban adhat koncertet a magyar közönségnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával megvalósuló missziósorozat erdélyi és székelyföldi turnéjának védnökségét Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke vállalta, és az RMDSZ Nőszervezete segíti a koncertek megszervezését.

A jótékonysági koncert jegybevételéből és az egyéb felajánlásokból származó összeget Mága Zoltán a rendezvény végén átadta a Hargita Megyei Mozgáskorlátozottak Szervezete képviseletének, Józsa Csaba elnöknek és Incze Zsuzsának, aki az adomány átvétele után kifejtette, hogy az összeget egy speciális mozgássérült-játszótér befejezésére fordítják. A játszóteret nem csak mozgáskorlátozott gyerekek használhatják, hanem nyitott lesz minden gyerek számára.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy lelkesedésükkel szebbé tették az estét, és adományaikkal támogatták a jótékony célt.

 

Csíkszereda, 2019. november 7.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét