A jelentkezések leadásának határideje február 5., hétfő volt, amit követően a Területi Választási Bizottságnak (TVB) egy hete állt ellenőrizni a benyújtott dokumentumokat. A TVB által elfogadott és jóváhagyott jelentkezések sajtótájékoztató keretében kerültek kihírdetésre az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székhelyén.

A bizottság tagjai hét helyi szervezetben jeleztek több jelölést. Csíkcsicsó községben két elnök-jelölt, Csíkszeredában, Csíkszentdomokoson, Csíkszentléleken, Gyimesbükkben több tag-jelentkezés, míg Gyimesközéplokon és Szépvízen többes tag-, és elnök-jelöltség is fenn áll.

Borboly Csaba kiemelte, a háromtagú választó bizottság megengedő és segítőkész volt, hiszen ahol a leadott dokumentáció hiányos volt, ott lehetőség volt a hiányzó iratokat pótolni. A szervezetünk elnöke továbbá hangsúlyozta, fontos év áll előttünk, annak ellenére, hogy továbbra is vita van a választási naptár körül és sok a bizonytalanság, a csíki szervezet fel kell készüljön minden forgatókönyvre, hogy a csíki közösség érdekei képviselve legyenek.

A jelöltek listája települési bontásban elérhetőek itt.

2024. február 13. 

Választasok 2019