Elsőként Csíkszenttamáson újult meg az RMDSZ helyi szervezete a csíkszéki települések közül. A tisztújítást a község polgármesteri hivatalába hívták össze a helyi RMDSZ tagok számára.

A Helyi Küldöttek Tanácsába (HKT) jelentkezők február 5-ig adhatták le a szükséges iratcsomókat a helyi szervezet elnökének, Csíkszenttamás alpolgármesterének, Mákszem Hunornak vagy a területi szervezet székhelyére. A kritériumoknak megfelelő és elfogadott jelentkezők névsora megtekinthető az RMDSZ Csíki Területi Szervezet Facebook oldalán és a www.csikirmdsz.ro oldalon.

A közgyűlésen a jelenlegi tagság beszámolót tartott az elmúlt négy év tevékenységéről és bemutatta az új jelölteket. A tevékenységi beszámolóból kiderült, hogy a község jelentőségteljes fejlesztéseken esett keresztül az elmúlt időszakban. Az aszfaltozás, gázhálózat-, és hídépítés mellett megújult a községben a park, a játszóterek, korszerű berendezésekkel szerelték fel a kultúrotthont, valamint hozzájárultak a kulturális tevékenységekhez, táncoktatáshoz, úszásoktatáshoz is. Az elnök beszámolóját a választás követte, amely során a tagság újabb négy éves mandátumra szavazott bizalmat Mákszem Hunornak.

A közgyűlést RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, Becze István vezette, aki kiemelte, hogy a szerdai döntés hatására, miszerint összevonják a helyhatósági és Európai Parlamenti választásokat, egy intenzív időszak veszi kezdetét. Az ügyvezető elnök megköszönte Kedves Róbert polgármester munkáját, aki az elmúlt években oszlopos tagja volt a felcsíki önkormányzati együttműködéseknek, így jelentős infrastrukturális és közösség fejlesztést valósítva meg.

 

 

2024.február 22.

Választasok 2019