Az iskolabuszok rossz állapotára hívta fel a figyelmet Borboly Csaba

A Hargita megyei iskolahálózatban működő iskolabuszok mintegy háromnegyede 2009 előtti gyártású, nagyon rossz állapotban vannak. Egyes településeken egy busz akár hatszor is kénytelen fordulni reggel, mire valamennyi tanulót az iskolába szállítja. Ez nincs rendben, ezen javítani kell! A régi buszokat szükséges modernizálni, a számukat pedig bővíteni – hívta fel az idei év első prefektusi kollégiumán a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Január 27-én, hétfőn a megyeháza márványtermében tartott ülésen a megyeitanács-elnök ugyanakkor az Integrált Területfejlesztési Beruházások (ITI) fontosságáról és a Hargita 2020-2030-as fejlesztési tervről is beszélt.

– Mivel előrehaladott állapotban vagyunk a Hargita 2020-2030 fejlesztési tervünkkel, kértem Ion Proca prefektust, hogy a soron következő prefektusi ülésen erről is tárgyaljunk. A különböző megyei szakosított intézmények vezetőinek a hozzájárulására is szükség van, hogy lehessen Hargita megye fejlesztése tekintetében egy olyan jövőképet felmutatni, amelyhez tud a vállalkozói szféra, a civil szféra kapcsolódni és kiemelten a fiatalok itthon maradásban gondolkodva – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Mint a Régiók Bizottsága tagja, Borboly Csaba az Integrált Területfejlesztési Beruházások (ITI) eszközét is a jelenlévők figyelmébe ajánlotta. Olyan fejlesztésekre van szükség az Európai Unió 2021–2027-es periódusában, amely nem hagyja ki a vidéket.

A Hargita megyei iskolahálózatban mintegy 90 iskolabusz van, ezeknek közel háromnegyede 2009 előtti gyártású, nagyon rossz állapotban vannak. A tanfelügyelőség szerint legalább 20 autóbuszra lenne szükség – ismertette a problémát a megyeelnök. A prefektus elmondta, hogy levélben felkérik a polgármesteri hivatalokat, hogy jelezzék az iskolabuszokkal kapcsolatos problémákat, hogy a fejlesztési minisztériumhoz forduljanak a helyzet javítása érdekében.

Csíkszereda, 2020. január 27.
Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét