– Azt tapasztaltuk, hogy ott, ahol hiteles jelöltek vannak, ahol betartják az egészségügyi szabályokat, és ahol a közösség problémáira keresik a választ, szívesen fogadják a jelölteket. Meghallgatták és feltették kérdéseiket, megfogalmazták véleményüket a lakosok. Sajnos a járvány nem rajtunk múlik, az azonban, hogy ki vezeti az elkövetkező években településeinket, igen – mondta Kelemen Hunor.

A Szövetség elnöke megköszönte ugyanakkor az RMDSZ nevében is Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármesterének munkáját. Elmondta, a változások láthatóak a városon, és van, ahonnan folytatni a munkát. Ebben a csíkszeredaiak támogatását kérte, mondván, Korodi Attila parlamenti képviselő és polgármesterjelölt csapatának meggyőző és megvalósítható tervei vannak, amellyel új perspektívát adhatnak a város fejlődésének.

Hargita Megye Tanácsa tekintetében Kelemen Hunor kiemelte: folytonosságra van szükség, és a lakosság részéről meg kell erősíteni a megyevezetést is, hiszen sok településnek szüksége van a megyei tanács támogatására ahhoz, hogy a közösen megfogalmazott tervek kivitelezhetőek legyenek.

– Erősítsük meg azt, amit közösen elkezdtünk! Igazítsuk ki a dolgokat, ahol kell! Romániában a pénz nem elég. Láthattuk, hogy nincs folytonosság, kiszámíthatóság. Nyolc év alatt tíz kormány váltotta egymást. Hiába állt rendelkezésre jelentős EU-s költségtétel, a kormány nem tudta elkölteni. Nincs terv, nincs elképzelés. Településeinken ehhez képest kiszámítható építkezés zajlott, és ezt szeretnénk folytatni – tette hozzá a szövetségi elnök.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét