Közös megegyezés alapján nyújtottak be igényléseket

A kormány november 29-i ülésén helyi önkormányzatok költségvetésének kiegészítéséről döntött a tartalékalapból. Hargita megyének e szerint 22,7 millió lejt folyósítanak, amelyből a Csík-térségi települések közel 8 millió lejből gazdálkodhatnak, ebből 6,3 millió lejre az RMDSZ Csík Területi Szervezete tett javaslatot.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöke, Becze István ügyvezető elnökkel közösen, a csíki polgármesterekkel egyeztetve terjesztette elő az RMDSZ vezetőségének a támogatási igényeket. Az előterjesztést számos egyeztetés és megbeszélés előzte meg, hogy a valós igényeknek megfelelően tudják képviselni a térséget, valamint közös, mindenki számára átlátható érdekeket képviseljenek.
Ez a pénzösszeg lehetőséget nyújt Hargita megyének a 13 prioritás mentén tovább folytatni a munkát a megye fejlesztése érdekében. Fontos ágazatokat tudunk támogatni ezáltal, fejleszteni tudjuk az infrastruktúrát, gazdaságot és a közéletet.
Borboly Csaba Csík-térségi elnök elmondta, kissé megkésve ugyan, de jól jön a támogatás a helyi önkormányzatok kasszájába, amikor az évvégi elszámolások amúgy is nehéz helyzetbe hozzák az önkormányzatokat.
– Az elmúlt évben több infrastrukturális fejlesztés elindult a csíki községekben, amelyeket folytatni kell. A kormány évvégi döntései a költségvetés hiányának csökkentésére pedig ezt a lendületet fogja vissza és félő, hogy több elkezdett elképzelés, együttműködés juthat zsákutcába, a mostani költségvetés kiegészítés a helyi önkormányzatokat egy kis lélegzetvételhez juttatja – tette hozzá Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2023. december 5.

Választasok 2019