November 23-án tartottuk a csíkszéki önkormányzati vezetők találkozóját, amelyen a huszonkét polgármester mellett jelen volt Kelemen Hunor szövetségi elnök, illetve Tánczos Barna szenátor és Hajdú Gábor parlamenti képviselő.

A találkozó fő témája a 2023-as év lezárása volt, valamint a jövő évi választásokra való felkészülés. Miután Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megnyitotta a találkozót, a szövetségi elnök részletezte az év végi pénzügyi helyzetet, vázolta a jövő évi költségvetés jelenlegi állását.

A jelenlevőkkel Kelemen Hunor megállapodott, hogy a csíkszéki polgármesterek közös dokumentációt állítanak össze, amelybe különböző memorandumokat sorakoztatnak fel a csíkszéki vidéki településeket illetően.

Az előljárók kérdéseire reflektálva, Kelemen Hunor ismertette a 2024-es választások kijelölt időpontjait. Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezet ügyvezető elnöke bemutatta a jövő évi eseménynaptárt, illetve kérte a polgármestereket, hogy saját eseményeikkel, meglátásaikkal egészítsék ki az ütemtervet.

A jelenlevők megállapodtak a közös munkában, közigazgatási egységenként készülnek a következő szuperévre, a választásokra, mindemellett pedig koordinálják településeiket.

 

Választasok 2019