Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából hőseinkről emlékeztünk meg a  Nyerges-tetőn.

Az megemlékezés ünnepi zászlófelvonással vette kezdetét a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület és Gál Sándor Huszáregyesület, valamint a Csíkkozmási Tuzson János Fúvószenekar közreműködésével, majd Szántó László Csíkkozmás polgármestere tartotta meg ünnepi beszédét.

„A Nyerges-tetői csata egy kiváló haditett és kiemelkedő emberi teljesítmény története, amely a magyar nemzet, kiváltképpen a székelység számára, különleges jelentőséggel bír a benne megnyilvánuló emberi értékrend és karakter szempontjából, mely ma is aktuális és fontos – az együttműködés és összetartozás, az elszántság és kitartás – mind olyan tulajdonságok, amelyekre ma is szükségünk van, hogy elérjük céljainkat. ” hangzott el Hajdu Gábor parlamenti képviselő beszédében.

A felszólalók között köszönthettük dr. Tuzson Bence Magyarország kormányzati államtitkárát, aki így fogalmazott: „Van olyan erő, ami összetart minket: ez a közös múlt, a közös kultúra, a közös nyelv és a közös történelem.”

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének üzenetét Csíkszereda első beosztott konzulja tomácsolta. Ünnepi áldást mondott Darvas-Kozma József esperes.

2023. március 15.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét