photo: Gönczy Tamás
A székely szabadság napján tartott ülést a Csíki Területi RMDSZ Szervezet Küldöttgyűlése Hargita Megye Tanácsának Márványtemében. A főbb napirendi pontok között szerepelt a területi szervezet tisztségviselőinek beszámolója, a kongresszusi küldöttek kijelölése és a szövetségi elnökjelölt támogatásának megszavazása is.
 
A gyűlés során felszólalt Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának és az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, Hajdu Gábor parlamenti képviselő, Korodi Attila Csíkszereda város polgármestere, valamint Becze István az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke is.
photo: Gönczy Tamás
A beszámolók során valamennyi képviselő tájékoztatta az egybegyűlteket az elmúlt 2 év munkájáról és összegezte a jövőbeni terveket. Abban mindannyian egyetértenek, hogy nem egyszerű 2 év van mögöttünk és a java még hátra lesz.
photo: Gönczy Tamás
Kelemen Hunor Románia Kormányának miniszterelnök-helyettese, az RMDSZ szövetségi elnöke így fogalmazott: az egyik kezünkkel tüzet oltottunk, a másikkal építkeztünk.
photo: Gönczy Tamás
A Küldöttgyűlés egyhangúlag szavazta meg Kelemen Hunor támogatását a szövetségi elnökválasztáson való indulásában az RMDSZ Csíki Területi Szervezet. Az ülés utolsó napirendi pontja a küldöttek személyének kijelölése volt az áprilisi Kongresszusra.
2023. március 10.
Választasok 2019