Szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter Tóga István, a Környezetvédelmi Alap elnökének jelenlétében bejelentette, hogy április 26-án, hétfőn indulnak a roncsautóprogramok. A klasszikus roncsautóprogram (Rabla) és a roncsautóprogram plusz (Rabla Plus) a Környezetvédelmi Alap két legnépszerűbb finanszírozási programja.

Tánczos Barna a sajtótájékoztatón elmondta: „a mai kormányülésen jóváhagyjuk a Környezetvédelmi Alap 2021-es költségvetését, április 26-án pedig elindítjuk a klasszikus roncsautóprogramot és a roncsautóprogram plusz nevű támogatási projektet. Hétfőtől kezdődően tehát az autókereskedések foglalásokat jegyezhetnek be a Környezetvédelmi Alap online platformján.” A jogi személyek, akik szeretnének kedvezményezettjei lenni ezeknek a programoknak, szintén hétfőtől tehetik le a kérelmezéshez szükséges dokumentációt a Környezetvédelmi Alapnál.

A klasszikus roncsautóprogram keretében idén növeltük az új autók vásárlására fordítható jegyek értékét: a támogatás összegét 6500 lejről 7500 lejre (megközelítőleg 1500 euró), a nem konnektoros hibridautó esetében az ökobónuszt 2500 lejről 3000 lejre, a GNC/GPL/ 96 g CO2/km-nél kisebb szén-dioxid-kibocsátású autók esetében pedig az ökobónuszt 1000 lejről 1500 lejre növeltük. A klasszikus roncsautóprogram teljes költségvetését 405 millió lejről 440 millió lejre növeltük, ami hozzávetőlegesen 10%-os növekedést jelent” – ismertette a klasszikus roncsautóprogram számadatait a miniszter.

Tánczos Barna továbbá kifejtette, hogy amennyiben a választott autó két ökobónusz kritériumainak is megfelel, akár 2250 euróval olcsóbban juthat hozzá a vevő a személygépkocsihoz. Hozzátette, hogy a megnövelt költségvetés és a kombinálható ökobónuszok azt a célt szolgálják, hogy több új autót vásároljanak az emberek, olyanokat, amelyek kevésbé szennyezőek.

A roncsautóprogram plusz nevű támogatási projektről a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter elmondta: „amióta létezik ez a program, az eddigi legnagyobb költségvetést, 400 millió lejt, kétszer annyit szánunk erre a programra, mint tavaly. Ez a költségvetésnövelés nem véletlen, azt szeretnék, ha minél több elektromos autó járna a romániai utakon. Az elektromos autók aránya Romániában jelenleg mindössze 1% a hagyományosokhoz képest.”

Változatlan marad a legnagyobb összegű támogatás, amit Európában elektromos autóra igényelni lehet: 10 000 euró (45 000 lej) a teljesen elektromos autókra és hozzávetőlegesen 4500 euró (20 000 lej) a konnektoros hibridautókra, de a finanszírozás nem haladhatja meg az autó teljes árának 50%-át.

Az idei évi költségvetés tehát kb. 6600 teljesen elektromos és 5000 konnektoros hibridautó beszerzésében nyújthat jelentős támogatást” – jelentette ki Tánczos.

A klasszikus és a roncsautóprogram plusz idén teljes mértékben elektronikusan fog működni. Az erre a célra létrehozott alkalmazásnak és informatikai rendszernek köszönhetően nem kell majd e-mailben küldözgetni a dokumentumokat. Továbbá az applikáció automatikusan ellenőrzi majd az autókereskedések által feltöltött számlákat, így a vásárlók hamarabb visszakaphatják a támogatás összegét.

Ezeknek az újításoknak a gyakorlatba ültetése az év második felétől várható. „A két program gördülékeny lebonyolítása érdekében a működési szabályzatban is változtatásokat eszközölünk, hogy a költségvetés kimerüléséig az év vége után is lehessen igényelni a támogatást, még mielőtt az az évi költségvetést jóváhagynák” – magyarázta a miniszter.

Tánczos Barna összegzésként elmondta: „tiszta, intelligens városokat szeretnénk a következő nemzedékre hagyni, ahol magas az életszínvonal. A roncsautóprogramok elsődleges célja a légszennyezés csökkentése, de közvetett módon az autóipar fellendülését is szolgálják. Számítunk az autóipar támogatására ennek a törekvésnek a sikerre vitelében, azt tapasztaljuk, hogy az autógyártó cégek számára is egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok és törekednek arra, hogy hozzájáruljanak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Értékeljük ezt a hozzáállást, és bízunk benne, hogy továbbra is hatékonyan tudunk majd együttműködni az ökomobilitás népszerűsítése érdekében. Számomra a következő kulcsfontosságú pillanat az lesz, amikor Romániában 100%-ig elektromos autót fognak gyártani. Hiszek abban, hogy eljön ez a pillanat, remélem, hogy minél hamarabb.”

A sajtótájékoztató ideje alatt a Környeztvédelmi, Erdészeti és Vízügyi Minisztérium parkolója – ahol Tánczos Barna miniszter kezdeményezésére egy ideje csak elektromos vagy hibridautók parkolhatnak – egy rögtönzött, elektromos autó kiállításnak adott helyet.

Választasok 2019