Az európai alapok hatékony felhasználása érdekében egyszerűsítik az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (POCU) pályázati rendszerét. Mától kezdődően rövidebb várakozási idő és kevesebb bürokrácia vár azokra, akik pályázni szeretnének.

Húsz éve írok pályázatokat, tudom, mennyire bosszantó a túlzott bürokrácia, mennyire megnehezítik a munkánkat a hosszú határidők, az idő, amíg a kérdéseidre, módosításaidra választ kapsz. Tudom, mennyire dühítő, amikor fölösleges dolgokat kérnek a pályázóktól. Mi ezen akarunk változtatni!” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az európai alapok minisztériumának államtitkára, a program koordinátora.

Ezentúl az emberi erőforrásfejlesztési alap esetében a pályázat leadását követően legtöbb három hónapon belül alá kell írni a nyertes pályázókkal a támogatási szerződést, így lerövidül a várakozási idő, és a pályázatokat sokkal hamarabb lehet életbe léptetni. „El akarjuk kerülni a papírtologatást és a fölösleges várakozási időt is, emiatt dolgozunk a folyamat digitalizálásán is. Azért, hogy elkerüljük az indokolatlan késéseket és biztosítsuk a folyamat átláthatóságát, ezentúl havonta ellenőrizzük az határidők betartását az Irányító hatóságnál és a Regionális hatóságnál is” – tette hozzá az államtitkár.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program költségvetése több mint 5 milliárd euró, az aktuális finanszírozási periódusban 2165 szerződést kötöttünk olyan pályázatokra és kezdeményezésekre, amelyek több mint 3.200.000 ember – gyerekek, diákok, fiatalok, hátrányos helyzetben levő emberek, vállalkozók, tanintézményekben dolgozók – életét könnyítik meg. A ma meghozott döntések azt biztosítják, hogy az általunk finanszírozott projekteket gyorsabban, hatékonyabban és a törvényeket betartva lehessen életbe léptetni.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét