Hajdu Gábor indulna parlamenti képviselőként

Borboly Csaba: konkrét házi feladattal indulhatnak Bukarestbe a csíki parlamenti jelöltek

 

Parlamenti képviselőként indulna Hajdu Gábor az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének jelöltjeként. Szeptember 18-ig jelentkezhetnek, akik parlamenti képviselőjelöltként vagy szenátorjelöltként méretkeznének meg a december 6-i parlamenti választásokon az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének jelöltjeként. A végső jelöltről a Csíki Területi Küldöttek Tanácsa október elején dönt.

Borboly Csaba a területi szervezet elnöke kiemelte, az önkormányzati választások ráerősíthetnek a parlamenti megmérettetésre.

– A parlamentbe készülők már most kérhetik a csíkiak bizalmát, olyan házi feladattal vághatnak neki mandátumuknak, amelyeket már most felvállalhatnak. A közös helyi vállalás így eredményesebb a helyi, de a parlamenti munkavállalás szintjén is. Csíkban erős önkormányzatokat szeretnénk, amelyek működését a parlamentben is erős képviselet segíti – tette hozzá az RMDSZ területi elnöke.

Korodi Attila, az RMDSZ jelenlegi parlamenti képviselője helyére jelentkező Hajdu Gábor jelenleg az RMDSZ Csíki Területi Küldöttek Tanácsának elnöke. Saját bevallása szerint nem karrierpolitikus, 2000-től ügyvédként, jogászként dolgozik, valamint a vállalkozói szférában tevékenykedik.

– A húsz év alatt alkalmam volt megismerni a magánemberek jogi problémáit, valamint a vállalkozók problémáit a mindennapi aktivitásukban. Jogászként azt gondolom, hogy van lehetőségünk a törvényhozásban arra, hogy olyan módosításokat kezdeményezzünk, amelyek mind a magánemberek, mind a vállalkozók boldogulását megkönnyítik – mondta hozzátéve: a civil szervezetek nagyon fontos pillérei közösségünknek, ezért olyan döntéseket kell kieszközölni Bukarestben, amely révén az ő tevékenységüket is elősegítik.

Hajdu Gábor szerint egy képviselő összekötő kapocs kell hogy legyen a magánemberek, a civil szféra, a helyi önkormányzatok, valamint a központi kormányzat között. Ugyanakkor nemzeti meggyőződésűként hangsúlyozta, hogy a sikeres nemzetpolitika kulcsa a helyi gazdaság erősítése Székelyföldön.

 

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének részéről a parlamenti képviselői vagy szenátori megbízatására szeptember 18-ig jelentkezhetnek. A jelölési dokumentumok a www.csikirmdsz.ro oldalról is letölthetőek.

A végső jelöltről október 1-5. között többségi titkos szavazással dönt a Területi Képviselők Tanácsa (TKT)

 

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 7.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét