Az érvényben lévő RMDSZ alapszabályzatok értelmében sikertelen önkormányzati választások esetén rendkívüli tisztújítás kötelező a helyi szervezeteknél. Csíkszentgyörgy községben az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Állandó Tanácsának döntése értelmében a tisztújításra 2020. december 20-án, vasárnap kerül sor.

A Helyi Küldöttek Tanácsának (HKT) tagja, illetve helyi RMDSZ-elnök lehet bármely 18. életévét betöltött RMDSZ-tag, aki 2020. december 15.-én, 12 óráig leadja jelentkezési iratcsomóját az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában (Csíkszereda, Mihai Eminescu utca, 2/A szám), a helyi ideiglenesen kinevezett RMDSZ-elnökhöz, Réti Csedő Zsófiához vagy elküldi az info@csikirmdsz.ro email címre.

Az iratcsomó a következő dokumentumokat kell, hogy tartalmazza, amelyek igényelhetőek az ideiglenesen kinevezett helyi RMDSZ-elnöktől, vagy letölthető az alábbi hivatkozásról: https://bit.ly/jelentkezésidokumentumok

  • önéletrajzi adatlap*
  • politikai nyilatkozat*
  • jelölési nyilatkozat*
  • tisztségben lévő polgármester, alpolgármester, helyi és megyei tanácsos, RMDSZ-támogatással, jelöléssel megválasztott vagy kinevezett tisztségviselők esetén nyilatkozat a szervezettel szembeni kötelezettségek teljesítéséről (tagságdíj)*
  • személyi igazolvány másolata

 

A leadott iratcsomókat a beiktatást követően a választási bizottság átvizsgálja, majd a feltételeknek eleget tevő, elfogadott jelölések listáját december 15.-én, 16 óráig a helyi szervezet, illetve a jelöltek tudomására hozza. Ezt követően december 20-án sor kerül a helyi tisztújításra.

 

Csíkszereda, 2020. december 11.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét