Újabb határozatokat fogadott el Hargita Megye Tanácsa testülete, amely megyénk egészségügyi rendszerét fejleszti a jövőben. A testület online ülésezett február 25-én, csütörtökön.

https://fb.watch/3TdNWQ_uMb/

A megyei kórház tüdő- és fertőző betegségeket kezelő osztályának helyet adó területet átadják Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériumhoz tartozó Országos Beruházási Társaságnak. Ez egy újabb lépés, hogy az átadott területen a beruházási társaság közbeszerezze az osztályoknak helyet adó fejlesztéseket. Az épület a helikopter leszállópálya szomszédságában kap helyet. A beruházás értéke csaknem 70 millió új lej.

Ugyancsak átadják a mostani poliklinikának helyet adó területet is, amelyet szintén az Országos Beruházási Társaság újít fel. A felújított épületben az ambuláns rendelők is helyet kapnak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az ország egyik legdinamikusabban fejlődő megyei kórházáról beszélhetünk. A beruházási társaság támogatása pedig felgyorsíthatja a beruházásokat. A csíkszeredai kórház pedig népszerű a fiatal orvosok számára, a munkaerőre pedig szükség is lesz a majdani klinikán. Az egészségügyi szolgáltatások bővülése mentén ugyanis több páciens ellátására kell felkészüljön a kórház.

A napirendi pontok alább tanulmányozhatóak:

https://uj.hargitamegye.ro/ro/proiectul-ordinii-de-zi-din-data-de-25-februarie-2021/

Csíkszereda, 2021. február 25.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét