Csíkszékért díjjal tüntették ki Dr. Farkas Balázs leköszönő első beosztott konzult az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) június 30-i ülésén.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete 2011 óta tűntet ki olyan csíkiakat, akik a térség társadalmi, gazdasági, kulturális, és sportéletében, vagy akár közigazgatásban, mezőgazdaságban vagy egyéb szakmai területen kimagasló tevékenységet végeznek.

Dr. Farkas Balázs 2017-től első beosztott konzul Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán. Konzuli teendőket 2010-től lát el, korábban a Külügyminisztérium, Koordinációs és Jogi Főosztály jogi referense volt, pályakezdőként diplomás ösztöndíjas foglalkoztatott.

A karrierépítésben nem az önös érdekek, hanem a közösségért, a magyar összefogásért végzett munka motiválja, amely közelebb viszi egymáshoz az anyaországi és külhoni magyarokat, segíti az együttműködést és az esetleges hátrányok leküzdését. Fontosnak, sőt, kötelezőnek tartja, hogy a helyi közösség tagjai segítsék egymást, támogatja az adománygyűjtő akciókat, társszervezője volt a példaértékű rendezvénynek, a Hargita megyében egyedülálló Katalin napi bálnak, de rendszeres résztvevője a kulturális rendezvényeknek is. Támogat minden olyan kezdeményezést, beruházást, amely a magyar kormány célkitűzéseit, külgazdasági és nemzetpolitikai célokat egyesít.

– A közösségért tenni nem munka, hanem hivatás. Szép, nemes, de nem egyszerű feladat. Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete nevében szeretnénk az eddigi fáradhatatlan munkáját a kitüntetéssel elismerni, köszönjük a helyi közösségért, a nemzeti összetartozásért tett erőfeszítéseket. Kívánunk erőt, egészséget, további sikereket! – hangsúlyoztaBorboly Csaba az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke

Csíkszereda. 2022 június 30.

 

 

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét