Kolozsváron új hidat építenek a Szamos fölött, Gyimesfelsőlokon a víz- és szennyvízhálózatot bővítik, Szilágy megyében a megyei utat korszerűsítik Kémertől Szatmár megye határáig. A fejlesztési minisztérium összesen 9 beruházásra, közel 90 millió lejre írt alá finanszírozási szerződést – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

„Az RMDSZ által kezdeményezett közművesítési program segítségével alapvető közszolgáltatásokhoz biztosítjuk a hozzáférést, és fejlesztjük településeinket. A program kevesebb, mint egy évvel ezelőtt indult, most pedig elérkeztünk az első finanszírozási szerződés aláírásáig. Ez azt jelenti, hogy a közbeszerzési folyamatok lebonyolítása után indulhat az építkezés” – nyilatkozta Cseke Attila.

A fejlesztési szaktárca vezetője elmondta: az Anghel Saligny közművesítési program segítségével összesen 133 olyan víz- és szennyvízhálózati munkálatot finanszíroz a fejlesztési minisztérium, amely több mint 300.000 lakoshoz juttatja el ezt az alapvető közszolgáltatást ott, ahol ez eddig nem volt elérhető, felzárkóztatva ezáltal Romániát, ebben a tekintetben, az Európai standardokhoz. Cseke Attila hangsúlyozta: az Anghel Saligny program ugyanakkor a megyei utak korszerűsítésére is hiánypótló állami finanszírozást biztosít.

Az aláírt szerződések listája megtekinthető a 

Választasok 2019