Az Országos Drogellenes Ügynökség felmérése alapján, megnőtt az alkohol-, dohány-, és drogfogyasztó gyermekek száma. A Hargita megyei Közrendészeti Hatóság szeptember 29-i gyűlésén ezért is középpontba helyezték a drogprevenciót.

Borboly Csaba, megyeelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az illetékes, állami szervek nem cselekednek időben és erre rámehet a gyermekeink egészsége is. Ha tudomásuk van bármilyen tudatmódosító szert terjesztőről és nem szeretnének azonnal a hatóságokhoz fordulni, akkor bátran írjanak az info@hargitamegye.ro e-mail címre, mi segítünk.

Hargita Megye Tanácsának elnöke társadalmi összefogásra hívta a lakosságot, mivel szülők, tanárok és iskolaigazgatók együttes fellépésére van szükség ahhoz, hogy gyermekeink egészségét megóvjuk. Tudatosítani kell a  gyermekekkel, hogy mit tehet velük a szer, milyen hatással lesz életükre, tanulmányaikra, azok folytatására, munkahelykeresésre, kapcsolataikra.

Hátrányt jelent a Hargita megyei magyar ajkú gyermekek számára az, hogy a Hargita Megyei Kábítószer-ellenes Megelőző, Felmérő és Tanácsadó Központ tevékenységei és tájékoztató anyagaik csak román nyelven érhetőek el. A megyeelnök szerint a változást itt kell kezdeni ahhoz, hogy a Hargita megyei gyerekek is kellő tudást kapjanak a tudatmódosító szerek, az alkohol és a dohány káros hatásairól.

 

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/602211484874426

 

Csíkszereda, 2022. szeptember 29.

Választasok 2019