Az RMDSZ idén is Ezüstfenyő-díjjal fejezte ki elismerését azoknak, akik kitartóan, önzetlenül szolgálják az erdélyi magyar közösséget az élet különböző területein. A Szövetségi Képviselők Tanácsának január 18-i, Kolozsváron tartott ülésén 24 személyt díjaztak (a díjazottak névsora: http://bit.ly/30xalZb), köztük Szentes Antal felcsíki megyei tanácsost, aki a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás igazgatója, a madéfalvi RMDSZ választmányi tagja, a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés alapító tagja.

Amint az a laudációban elhangzott: „elsősorban a közösség szolgálatának szentelte és szenteli életét, munkáját. Feladatait minden tisztségében szívvel-lélekkel, teljes odaadással, önzetlenül végzi. Lelkesedése, lendülete a csapathoz való ragaszkodása jó értelemben ragályos. Elkötelezett a népi kultúra iránt, helytörténeti ismerete is egyedülálló, ezért idegenvezetőként is tevékenykedik, a Madéfalvára látogatóknak székely viseletben mutatja be a látványosságokat. Reméljük, hogy még nagyon-nagyon sokáig gazdagítja tevékenységével nemcsak a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás és Felcsík, hanem egész Csík-térség életét.”

– Úgy gondolom, hogy az elmúlt több mint húsz évben csak azt tettem, amit a Jóisten rám bízott itt a földi pályafutásban: dolgoztam a közösségért, a közösségi ügyekért – nyilatkozta Szentes Antal. – Ezt tettem a szülőfalumban és a csíki térségben egyaránt. Ebben a díjban – bár én kaptam személyesen – benne van a közösség munkája, elismerése. A madéfalvi közösségé és a csiki közösségé is! Ha a Jóisten is úgy akarja, és egészségem is engedi, illetve ha a közösségtől további megbízatást kapok, akkor ezt kell tennem a következő húsz évben is: dolgozni a közösségért! Köszönöm a díjat azoknak, akik engem jelöltek, köszönöm a helyi csapatnak és köszönöm a csíki RMDSZ csapatának is!

Csíkszereda, 2020. január 19.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét