Újtusnádot 1822-ben, 200 éve alapították a leégett Nagytusnád Szeretszeg nevű részének lakói, az akkori események emlékére jubileumi évet hirdettek a településen.

A helyi tanács 2022. január 7-én kihelyezett ülést szervezett az újtusnádi kultúrotthonban, amelyen részt vett Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, Hajdu Gábor parlamenti képviselő, Becze István megyei tanácsos, valamint jelen voltak az RMDSZ helyi szervezetének tagjai, a község intézményvezetői, egyesületek vezetői. A községet érintő határozatok elfogadása mellett, a jubileumi év méltóképpen való ünneplésére vonatkozó javaslatokat tettek a jelenlévők, többek között döntés született arról, hogy az év folyamán ünnepi programokkal, rendezvényekkel, monográfia készítésével, valamint műemlék állításával emlékeznek a 200 évvel ezelőtti eseményekre.

Hajdu Gábor parlamenti képviselő felszólalásában hangsúlyozta, hogy a jubileumi év egy jó alkalom arra, hogy a település hírnevét tovább adják, és megismertessék történetét a világgal.

Borboly Csaba megyeelnök támogatásáról biztosította a kezdeményezést, és köszönetét fejezte ki, mindazoknak, akik az elképzelések megvalósításán dolgoznak, tevékenységükkel nem csak a település múltját tárják fel, de meghatározzák annak jövőjét is.

 

Csíkszereda. 2022. január 11.

Választasok 2019