„Árvízvédelmi munkálatokról egyeztettünk ma a Gyimesekben polgármesterekkel, vízügyi szakemberekkel. Fontos, hogy a Tatros és mellékpatakainak szabályozását, mederrendezését minél hamarabb el tudjuk végezni, hiszen az elmúlt években tapasztaltuk, milyen károkat tudnak okozni a hirtelen jött áradások. Pap Imre gyimesfelsőloki és Gergely Károly gyimesközéploki polgármesterekkel, valamint a tervező cég képviselőjével átnéztük az elkészült előtanulmányokat. Jövőre ezen a két településen is elkezdődhetnek a Tatros és a Hidegség-patak partvédelmi és mederrendezési munkálatai, amelyek megvédik majd a lakosokat és javaikat” – jelentette ki Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter a Gyimesekben tett munkalátogatása után. 

A munkálatok részeként parterősítést végeznek, támfalakat, parterősítő műveket, keresztműtárgyakat építenek ki, és folyómederszabályozást végeznek. „Ez egy 100 millió lejre becsült beruházás, amely Gyimesközéplok és Gyimesfelsőlok számára széleskörű árvízvédelmi munkálatokat jelent. Több éves projektről van szó, a most következő lépés az engedélyeztetési folyamat. Ahhoz, hogy jövőre elkezdődhessenek a munkálatok, a környezetvédelmi tárca biztosítja a szükséges forrásokat” – hangsúlyozta Tánczos Barna.

A tárcavezető Gyimesek völgyében tett munkalátogatása során áttekintették a Tatros Bákó megyei szakaszának vízgyűjtő medencéjében végzett árvízvédelmi munkálatok kivitelezését is. Egy több éves projekt keretében több mint 500 millió lej értékben végeznek árvízvédelmi munkálatokat az Országos Vízügyi Hatóság szakembereinek irányításával. Ennek részeként jelentős partvédelmi beruházás valósult meg Gyimesbükkön, a Tatros és mellékpatakainak szabályozásával.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét