Becze István, Szentes Antal, Rákosi-Seiwarth Ildikó, Hajdu Gábor, Ferencz-Salamon Alpár-László, Kolozsvári Tibor, Rácz Árpád, Ravasz Arnold, Fodor Zoltán került fel csíki jelöltként az RMDSZ megyei tanácsosi listájára, miután a Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) tagjai titkos szavazással rangsorolták a jelölteket március 6-i, pénteki ülésükön. A küldöttek legtöbb hét, legkevesebb két jelöltre voksolhattak a titkos szavazáson. Az RMDSZ végleges megyei tanácsosi listáját a Hargita Megyei Egyeztető Tanács állítja majd össze, március 11-én.

A szavazás előtt Kelemen Hunor szövetségi elnök tartott politikai tájékoztatót, majd Becze István csíki területi ügyvezető elnök és munkatársai számoltak be a helyi tisztújításokról, jelöltállításokról és az előválasztásokról.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, akinek a megyeitanács-elnöki jelöltségét a TKT még a február 7-i ülésén megerősítette, elmondta: Udvarhelyszékkel egyetértenek a mindhárom térségnek előnyös, a megye fejlődését szolgáló együttműködési elképzelésekben, és köszöni az Udvarhelyszéki RMDSZ helyi szervezeteinek a megtisztelő támogatását, amely egyben felelősséget is jelent. Az elöljáró bizakodó Gyergyó-terület tekintetében is, a napokban ugyanis elkezdődött a területi RMDSZ elnökével az egyeztetés a konkrét közös cselekvési tervről, amely, az udvarhelyszékihez hasonlóan, mindhárom térségnek előnyös és hasznos kell hogy legyen.

–  Akkor tudunk igazán hatékonyan, eredményesen dolgozni Hargita megyében, ha ezt együtt, egy csapatként tesszük: Csík, Udvarhelyszék és Gyergyó-terület. Ezt mondják az emberek, és ezt tapasztaljuk mi is, úgyhogy bízom benne, hogy mindhárom területi szervezettel meg tudunk egyezni, és együtt folytatjuk a munkát, ehhez kérve Kelemen Hunor szövetségi elnök közreműködését – mondta a területi elnök.

Borboly Csaba ismertette azt a felmérést, amely a csíki, udvarhelyszéki és gyergyói területi RMDSZ-szervezetek megrendelésére készült. A kutatás cáfolja azokat az állításokat, hogy az emberek elfordultak a politikától: a kutatási eredmény magas részvételi szándékot és nagy RMDSZ-támogatottságot jelez, mutatott rá a területi elnök. A felmérés során a válaszadók 70%-a jelezte, hogy részt kíván venni a helyi választáson, ez, a tapasztalatok szerint, 45-50%-os valós részvételt jelent. A megkérdezettek túlnyomó többsége, pártpreferenciától függetlenül, továbbra is Borboly Csabát tartja a legalkalmasabbnak a megyei tanács vezetésére.

– Köszönöm a csíki, udvarhelyszéki, gyergyói emberek bizalmát! Ez ad erőt a munkánkhoz! – fogalmazott a területi elnök. Hozzátette: bízik benne, hogy a március 11-i HET-ülés után a három területi szervezet egységes csapata beszámol az elmúlt négy év eredményeiről, és felvázolja a megye építéséről szóló négyéves tervét, szem előtt tartva a három térség sajátosságait. A következő négy év két fő prioritása a munkahelyteremtés ösztönzése és az egészségügy fejlesztése, de a többi területen is ambiciózus elképzeléseik vannak, amelyek támogatására kérni fogják az emberek támogatását, vázolta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2020. március 6.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét