Az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezete január 27-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését, amelyen a csíki településeket képviselő hölgyek megválasztották az új vezetőségi tagokat, valamint elfogadták a területi nőszervezet működési és szervezési alapszabályzatára vonatkozó módosító-javasalatokat.

Elsőként Marosi-Melles Mária, az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke videóüzenetben köszönte meg a nőszervezet tagjainak a csíki közösségért, a csíki nőkért tett áldozatos munkát. Beszédében hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az a tevékenység, amit a nőszervezet tagjai végeznek, nagy igény van a programjaik folytatásra, ezért további támogatásáról biztosította a hölgyeket, úgy Hargita Megye Tanácsa, mint a területi szervezet részéről.

Horváth Anna, az RMDSZ Nőszervezetének önkormányzatokért felelős alelnöke ismertette a márciusban kezdődő népszámlálás fontosságát, és felkérte a hölgyeket, a helyi nőszervezetek tagjait, hogy segítsenek az ezzel kapcsolatos feladatok lebonyolításában is.

Rákosi-Seiwarth Ildikó, az Országos Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Ügynökség vezérigazgatója, valamint Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere beszámolt a vezetői tisztségekkel kapcsolatos tapasztalatokról, az ezzel járó nehézségekről, és azokról a feladatokról, tevékenységekről, amelyeket nőként nagyobb szociális érzékenységgel képesek kezelni.

Az ülés második részében Marosi-Melles Mária az elmúlt évek tevékenységeit mutatta be, a szervezetépítés mellett, többek között azokat a programokat, kezdeményezéseket, amelyek felhívják a figyelmet olyan fontos ügyekre, mint például az családtámogatási programok kiépítése, a nők elleni erőszak megfékezése, a sport, az egészséges életmód kialakítása.

A tisztújításokat Bálint Margit, az RMDSZ Nőszervezetének európai ügyekért felelős alelnöke vezette le.  A küldöttek Marosi-Melles Máriát választották vissza a területi nőszervezet élére. Az ő munkáját négy alelnök, illetve az ügyvezető elnökség tagjai segítik. Alelnökök: Basa Zsuzsanna, Mihók Helga, Tófalvi Éva, valamint Török-Nagy Klementina. Ügyvezető elnök: Lakatos Emőke. Ügyvezető elnökségi tagok: Böjte Hermina és Dajka Tünde.

A találkozót követő kötetlen beszélgetés során, több résztvevő hölgy is jelezte, hogy helyi szinten is igény van, olyan hiánypótló programok, események  szervezésére, amelyek elsősorban a közösség nő tagjait szólítják meg, és a következő időszakban kezdeményezni fogják a helyi szervezet megalakulását. Az újonnan megválasztott testület tagjai támogatják a kezdeményezést, és bíztosították a hölgyeket, hogy segíteni fognak úgy az elindulásban, mint a további programok szervezésében, lebonyolításában.

Csíkszereda, 2022. január 28.

Választasok 2019