Szerda délután zajlottak az RMDSZ helyi szervezeteinek tisztújító közgyűlései Madarason és Csíkszentimrén

 

A madarasiak madarasi vizet isznak és azt is elmondhatják, hogy a vízszolgáltatás az elmúlt fél évben már elakadásmentes. Több beruházás és folyamatos fejlődés jellemzi a községet, derült ki a helyi RMDSZ elnök és polgármester, Péter Dávid beszámolójából a közgyűlés során. A településen fejlesztésen esett át az iskola, biztonságosabbá tették a közlekedést, bővült a csatornahálózat, folyamatban van az utcák aszfaltozása és nemsokára a madarasiak birtokbavehetik a hulladékudvarukat is, ahol a községbeliek szelektíven gyűjthetik a szemetet. Csak néhány azok közül a beruházások közül, amik az elmúlt négy évben mentek végbe a községben. Tervekből és nemsokára megvalosuló fejlesztésekből sincs hiány, fejleszetni fogják az úthálózatot és igyekeznek biztonságosabbá tenni a gyalogos közlekedést a megyei út mentén is.

A második napirendi pontként szerepelt a tisztújítási szavazás, amelyet Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke vezetett. Ennek eredményeként elnökként újabb négy éves mandátumra szavazták meg Péter Dávidot a helyi szervezet élére, a Helyi Küldöttek Tanácsába (HKT) pedig Antal Domokos Gyula, Antal Szabolcs, Antal Zsombor, Balázs Ottó-László, Bálint Ervin, Baricz Levente, Bogács Lóránd, Fazakas Imre, Gáll Levente, György Levente, Hajdu Gergely Szabolcs, János Sándor, Mészáros Csaba, Miklós Csongor, Miklós István-Géza, Vencsel Lóránt tagokat választották. A HKT tagsága továbbá kiegészül két ifjúsági küldöttel, Antal Ottó-Andrással és Fazakas Ágostonnal.

Mindeközben egy történelmi helyszínen, Csíkszentimrén a Henter-kúriában is tisztújító közgyűlés zajlott, ahol Fülöp Kinga helyi RMDSZ elnök és alpolgármester, valamint Kencse Előd HKT-tag és polgármester tartotta meg gazdag beszámolóját az elmúlt négy évről, amely idén áprilisban lesz húsz éve, hogy különálló településként működik. A település nem csekély számú fejlesztéssel büszkélkedhet, melyek közül talán az egyik leglátványosabb a Henter-kúria felújítása, átadása és élettel való megtöltése volt. A kúriában ma már rendszeresek a közösségi események, ahol a család apraja és nagyja is megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, a jövőben pedig több előadást, képzést és táborokat is terveznek ide. Mindezek mellett fejlesztették az oktatást, okostáblákkal szerelték fel az osztálytermeket és folyamatosan támogatták a kulturális rendezvényeket.

Az eseményre ellátogatott Hajdu Gábor parlamenti képviselő, aki előrevetítette, az elkövetkező választások tennivalóit és kiemelte, hogy a településen a négy évvel ezelőtti választásokon kiemelkedő volt a résztvevők aránya.

A tisztújítási szavazást Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke vezette. A szavazatszámlálási bizottság eredményhirdetése alapján, a közgyűlés Fülöp Kinga alpolgármesternek szavazott bizalmat egyhangúan újabb négy éves mandátumra, a HKT tagságába Bálint Erzsébet, Demes Barna, Farkas Noémi-Johanna, György Dezső-Péter, György Erika, Izsák András, Kencse Előd, Pál Elisabeth-Maria, Pál István, Szopos Zsombor, Vitális Brigitta kerültek be.

A következő időszakban további csíkszéki településeken is tisztújításra kerül sor:

 • március 11-én, hétfőn:
 • Csíkkarcfalván 17 órától a helyi kultúrotthonban;
 • Csíkszentmihályon 19 órától a hivatalban;
 • Csíkrákoson 20 órától a hivatalban.
 • március 12-én, kedd:
 • Kászonban 19 órától a kultúrotthonban;
 • Csíkszentléleken 18 órától a hivatalban;
 • Csíkszentdomokoson 20 órától a hivatal dísztermében.
 • március 13-án, szerdán:
 • Csíkszentgyörgyön 19 órától a kultúrotthonban;
 • Csíkkozmáson 20 órától a közösségi házban.
 • március 14-én, csütörtökön Balánbányán 18 órától az ifjúsági házban;
 • március 15-én, pénteken Csíkcsicsóban 19 órától a kultúrotthonban;
 • március 17-én, vasárnap Madéfalván 19 órától a kultúrotthonban.

 

 

2024. március 7.

Választasok 2019