Újraalakult az RMDSZ Csíki Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) december 21-én, csütörtökön.

A tisztújítás során Hajdu Gábor parlamenti képviselőt szavazták meg a jelenlévők, aki a 72 érvényes voksból 71-et tudhat magáénak, ezzel megerősítve őt újabb, második mandátumában a TKT elnökeként.

Az ülést Csobotfalva hagyományőrző csoportja színesítette és varázsolt karácsonyi hangulatot betlehemes játékával, amit Borboly Csaba, területi elnök, ünnepi beszéde követett.

A TKT során politikai beszámolót tartott Kelemen Hunor szövetségi elnök, Becze István ügyvezető elnök, Tánczos Barna szenátor és Hajdu Gábor parlamenti képviselő.

„Csíkszék, ez a térség komoly kihívások előtt áll. Az erdélyi magyarságnak több mint tíz százalékát testesítik meg. Tehát azok, akik itt ülnek a teremben a magyarság több mint tíz százalékát képviselik. A mi számarányunkból adódóan a feladat komplexitása is nagyobb, a felelősség is nagyobb, és ebből adódóan a Csíki Területi Szervezet tudhatja magáénak a legtöbb és legkomolyabb tisztségeket. Nem könnyű a szervezet nagyságából adódó feladatokat teljesíteni, és azt gondolom, hogy nem könnyű a tisztségviselő beosztásából adódó helyzeteket, problémákat kezelni. Ez az, amiben nekünk egyensúlyt kell teremtenünk, azt gondolom, hogy az a fő feladatunk, hogy mindennek meg kell, feleljünk és ez számomra a fő kihívás is.” – fogalmazott beszédében Hajdu Gábor.

 

 

  1. december 21.
Választasok 2019