Borboly Csaba: ép testben, ép lélek! A mentális zavarok megelőzése, korai felismerése, a megfelelő beavatkozás és kezelések elengedhetetlenek. Várjuk szakemberek jelentkezését!

 Hargita Megye Tanácsa és az alintézményként működő Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fiatalok mentális egészségének megőrzése érdekében, több tevékenységet, elképzelést támogatni tudjon megye szerte. Az intézmény ezúttal felhívást intéz olyan szakemberek, pedagógusok előadók, érintett szülők, avagy családtagok, orvosok fele, akik előadásaikkal és workshopjaival mind a szülők, tanárok és az érdeklődő diákok számára is megosztanák tudásukat, tapasztalataikat. Jelentkezésüket várjuk az info@hargitamegye.ro és a cjrae@eduhr.ro címekre.

 A sajátos nevelési igényű gyerekek iskolai és szakmai orientációjában nagy szerepet vállal az intézmény, nemcsak a Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központon keresztül, hanem az ifjúsági pályázati programjával is. Amely a 2021-es évtől kezdődően lehetőséget biztosít a sajátos nevelési igényű gyermekek támogatására, hogy a különböző egyesületek, iskolák már a mentális zavarok megelőzésében, felismerésében és a megfelelő kezelések biztosításában is támogatásokat kapjanak.

 – A legfontosabb, hogy gyermekeink egészséges mentális környezetben, és a megfelelő nevelési formák segítségével éljék meg a mindennapokat, ugyanakkor a mentális nehézségekkel szembesülő gyermekek, szüleik és a pedagógusok tapasztalatot és kompetenciát szerezzenek. Ezért is szükséges, hogy minél több szakember csatlakozzon a programunkhoz előadásaikkal irányt és utat mutassanak a jövőre nézve.  Várjuk a szakemberek jelentkezését, és bízom benne, hogy az idei ifjúsági pályázati kiírás keretében még több sajátos nevelési igényű gyermek támogatását segíthetjük elő – zárta gondolatait Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2022. június 10.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét