Az Európai Néppárt Nőszervezetének dublini tisztújító kongresszusán Biró Rozáliát szavazták meg az EPP Nőszervezet új elnökének a tagszervezetek. A kongresszus témája a Nemi egyenlőség egy zöld és digitalis jövőben (Gender Equality in a Green and Digital Future) volt.

„Ez a lépés hatványozottan fontos számunkra részben azért, mert az RMDSZ Nőszervezet értékét emeli, részben azért, mert az Európai Unió szintjén szükség van arra, hogy a közép-keleti európai országok prioritásai jobban fókuszba kerüljenek. Most, amikor az emberiség egy járványhelyzet utáni időszakban van, amikor a szomszéd országunkban háború dúl, sokkal nagyobb szükség van a nőszervezetek közösségépítő, családcentrikus tevékenységére, mint bármikor. Hiszem, hogy ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy az Európai Néppárthoz tartozó nőszervezeteket bátorítsuk, hogy minél több közösségépítő tevékenységet végezzenek. Meggyőződésem, hogy az Európai Néppárt Nőszervezetét lehet bővíteni, hisz olyan országok, mint például Magyarország, Franciaország, Olaszország nőszervezetei nem vesznek részt a munkálatokban, és fontos őket is bevonni ahhoz, hogy egy átfogóbb szervezet legyünk. Továbbá prioritás, hogy sokkal szorosabb kapcsolatot hozzunk létre a tagszervezetek között, mint ami jelenleg van, illetve segíteni és támogatni tudjuk a különböző tagországok női politikusainak kampányait, ezáltal minél több nőt tudjunk bevonni a döntéshozatalba” – mondta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet elnöke.

Biró Rozália Doris Packet váltja az elnöki pozícióban, aki közel 21 évig volt az EPP Nőszervezet elnöke.

A több mint ötven nőszervezetet tömörítő Európai Néppárt Nőszervezetének 2014 óta tagja az RMDSZ Nőszervezet. A Nőszervezet felvétele az EPP Nőszervezetbe egy jelentős lépés volt, hisz ezáltal lehetőség nyílt rálátni arra, hogy az Európai Unió Néppártjához tartozó nőszervezetek hogyan végzik tevékenységüket, milyen problémákra válaszolnak, és hogyan képviselik a nőket.

Biró Rozália 2015 óta alelnöki tisztséget töltött be az Európai Néppárt Nőszervezetében.

Választasok 2019