Csíki önkormányzati vezetőkkel találkozott Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kezdeményezésére Borboly Csaba megyeelnök, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, Tánczos Barna miniszter és Rákosi-Seiwarth Ildikó, az országos kataszteri hivatal vezérigazgatója október 29-én, pénteken.

A találkozón hat pont mentén olyan kérdésköröket beszéltek át a polgármesterek, amelyek nagyban meghatározhatják a következő időszakot. Többek között szó esett a kormányzati források lehívását érintve, a csík-térségi vidéki települések és Csíkszereda, mint megyeközpont helyzetét meghatározó perspektívákról, valamint a hatszázalékos támogatás leosztási igényekről. Az ülésen konszenzus született arról is, hogy fontos szempont a teljesítmény, a stratégiák megvalósulásának figyelembe vétele a kormányzati forráselosztásnál, valamint a jelenlévők meghatároztak egy csík-térségi álláspontot, amelyet a  Hargita  Megye Egyeztető Tanácsának (HET) ülésén a csíkszéki tagok képviselni fognak a továbbiakban.

Az ülés során egyetértés született abban, hogy a megyei utak fejlesztését továbbra is prioritásként kell kezelni, az utak felújítása a biztonságosabb közlekedés mellett gazdasági és turisztikai jelentőséggel bír, amely Csík-térség, Hargita megye fejlődését szolgálja.

Borboly Csaba területi elnök felszólalásában kiemelte, hogy a térség fejlődése érdekében a csapaton belül szolidaritásra törekednek, a cél, hogy egymást támogatva haladjanak előre, és bizonyos helyzetekben képesek legyenek mindenki számára megfelelő döntést hozni.

 

2021.október 30.

 

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét