A kormány Fenntartható Fejlődés Főosztálya az Oktatási, Fejlesztési és Ifjúsági Elköteleződési Egyesülettel (Asociația pentru Educație Dezvoltare și Implicarea Tineretului – EDIT) közösen szervezte meg az Oktatás a Biztonságért konferenciát.

„EU szinten 2021-ben Romániában volt a legmagasabb a közúti balesetek által okozott halálozások aránya, 93 az egymillióhoz. Ismételten felhívjuk a közvélemény figyelmét a közlekedésbiztonsági nevelés és az Agenda 2030-ba foglalt fenntartható fejlődési célok elérésének fontosságára, különösen a fiatalok körében, figyelembe véve a tényt, hogy sokan szenvednek közülük közúti balesetet. Az EDIT Egyesület Románia Biztonságban – România în Siguranță programja, amelyet tavaly indítottunk, országszerte közúti oktatásban, elsősegélynyújtó képzésekben, a tanári kar képzésében konkretizálódott, öt középiskola kapott próbababákat az elsősegélynyújtás tanulására, gyalogátkelőhelyeket hoztak létre és sok más rendkívül hasznos intézkedést hoztak a közúti biztonság érdekében. Ugyanebben az ütemben kell folytatnunk, és bátorítom a fokozott intézményközi együttműködést. Ez egy olyan téma, amely mindannyiunkat érint. Mindannyian részt veszünk a közlekedésben, és kötelességünk a folyamatos önképzés” – nyilatkozta Borbély László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora.

Az EDIT Egyesület célja, hogy 2022 második felében 10 000 közvetlen kedvezményezettet érjen el a Közlekedési Oktatás projekt iskolai és középiskolai megvalósításával.

Az eseményről készült felvétel megtekinthető a Fenntartható Fejlődési Főosztály Facebook-oldalán vagy a Youtube-on.

Választasok 2019