Előző évekhez hasonlóan, idén is jelentős összeget fordít a kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására Hargita Megye Tanácsa: 2020-as költségvetéséből 350 ezer lejt különített el erre a célra a testület. Olyan pályamunkákat, terveket várnak, amelyek felpezsdítik Hargita megye kulturális életét.

A pályázati kiírással hozzájárulnak többek között a Hargita megyei amatőr színjátszó csoportok, fúvószenekarok, zenei együttesek, illetve hagyományőrző rendezvények, programok támogatásához, a Hargita megyei kulturális értéktár kidolgozásához, valamint a régió kulturális turizmusának fellendítéséhez.

– Hargita Megye Tanácsa évről évre támogatja azokat a rendezvényeket, projekteket és programokat, amelyek értékeinket mutatják be, legyen szó népzenéről vagy néptáncról – mondta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

– Számtalan olyan kulturális program, rendezvény van Hargita megyében, amely a hagyományaink ápolását és továbbörökítését, az értékeink megmutatását és tudatosítását tűzi ki céljául. Ezek a programok magyar identitásunk építésében, erősítésében elengedhetetlen szerepet játszanak, és ami a legfontosabb: megyénk lakóit közösséggé formálják. Éppen ezért fordítottunk az elmúlt években mintegy 4 millió lejt erre a területre, és ezért szánunk idén is jelentős összeget a támogatásra.

A kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására előirányzott keretösszeg 350 000 lej. A kiírásra a romániai törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi és fizikai személyek jelentkezhetnek. A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában március 26-án, 12 óráig, a területi irodákban március 26-án, 10 óráig lehet benyújtani.

Területi irodáink:

Székelyudvarhely: 1918. December 1. út  9. Szám

Székelykeresztúr: Szabadság tér 55. szám, II. emelet

Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 12 szám

Maroshévíz: Nicolae Balcescu sugárút, 14 sz., II emelet, 214-es iroda

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető. Letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda).

Kapcsolattartó: Ianovits István, tel: 0266 207700, 1308-as mellék, email: ianovitsistvan@hargitamegye.ro.

Hamarosan elkezdődnek a kiírásokat ismertető rendezvények a megye több térségében.

 

Csíkszereda, 2020. február 26.

Választasok 2019