Gyergyóremetén tartott dísztanácsülést Hargita Megye Tanácsa

A közösség értékalkotó, példamutató, a társadalomnak irányt mutató, a fejlődés érdekében tevékenykedő személyiségeinek adományoz évről évre Hargita Megyéért Díjat a megyei tanács. December 17-i, Gyergyóremetén megtartott dísztanácsülésén Hargita Megye Tanácsa Balázs Attila vállalkozót tüntette ki a rangos elismeréssel.

A remetei születésű díjazott Magyarországra költözése után is fenntartotta és ápolta itthoni kapcsolatait, és sikeres vállalkozóként arra törekedett, hogy valamit visszahozzon a szülőföldjére, fogalmazott Lackó-Albert Elemér. Gyergyóremete polgármestere hozzátette, sikere tudásának és kitartásának köszönhető, példaértékű munkáját elismeri a közösség. A polgármester gratulált Hargita Megye Tanácsának a döntéshez, hogy értékeli az innováció területén kifejtett munkát, hiszen a fejlődéshez minden szakterületre szükség van, mondta.

Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyéért Díjat évente egy alkalommal azoknak a személyeknek adományozza, akik kiemelkedő tevékenységükkel, helyi és országos szinten egyaránt, hozzájárultak a megye jóhírének öregbítéséhez.

A Hargita Megyéért Díj birtokosai példaképként állnak előttünk, és nem mellékesen gyermekeink előtt, mondta beszédében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Barabási Albert László hálózatkutatót idézve úgy fogalmazott, a sikert a közösség adja, sikeres az, akinek a teljesítményét elismeri a közösség. Teljesítményük értékelésével közösségünk soraiból olyan személyeket emelnek ki, akiknek munkája értéket teremt, és példaként áll a felnövekvő generáció előtt is. A közösségi vezetők számára pedig örök küldetés, hogy felismerjék és kiemeljék mindazokat az értékalkotó, példamutató embereket, akik irányt mutathatnak a társadalomnak a megmaradás, a fejlődés útján, tette hozzá a megyeelnök, majd köszönetet mondott Barti Tihamérnak, Hargita Megye Tanácsa alelnökének, aki Balázs Attilát javasolta a díjra.

Balázs Attila 1975-ben született Gyergyóremetén, 1996-ban költözött Magyarországra. 2003-ban létrehozott Bayern építőipari cége ma több mint ezer alkalmazottat foglalkoztat, Romániában alapított Viastein cége pedig térkőgyártással foglalkozik. A vállalkozó Magyarországon és itthon is tevékenykedik, megvásárolta a remetei tejpor gyárat, ami jelentős beruházást jelent Gyergyó térségének, mondta laudációjában Barti Tihamér, aki azt is kiemelte, hogy a vállalkozó támogatja a sportot itthon és Magyarországon egyaránt.

Hargita Megye Tanácsa idei Hargita Megyéért Díját Borboly Csaba és Barti Tihamér adták át Balázs Attilának, aki úgy fogalmazott, a díj nemcsak őt illeti meg, és köszönetet mondott családjának, barátainak, valamint csapatának.

Gyergyóremete, 2019. december 17.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét