Hargita Megye Tanácsa felhívással fordult a lakossághoz, illetve azokat a tervezőket, egyetemistákat és tervező szakos diákokat is megszólítja, akik javaslataikkal, terveikkel járulnának hozzá a megyeháza épületének korszerűsítéséhez. Az intézmény fontos célkitűzése, hogy az épület energiahatékonyságát megteremtsék, ugyanakkor különböző családbarát és kulturális programoknak is otthon tudjanak biztosítani.

A megyeháza épületéről szóló látványtervek elérhetőek az alábbi linken: https://tinyurl.com/investitiiCJH

A lakosság észrevételeit és javaslatait a kulturális és családbarát programok tekintetében, illetve a tervezők, egyetemisták észrevételeit december 6-ig várják az info@hargitamegye.ro címre.

A felhívásról, illetve az épület rövid bemutatásáról készült anyag elérhető az alábbi oldalakon:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/956733705259488/

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/592650131403227/

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, hogy az egyik legfontosabb célkitűzésük az épület energiahatékonyságának növelése, és a felújítással egyben a városképen is javítanának. Valamint fontosnak tartják, hogy a jövőben a lakosság észrevételei mentén, minél több kulturális és gyermekprogramnak adjon otthont az épület, a tervezői munkába pedig minél több fiatalt szeretnének bevonni. Váljon mindannyiunk házává a Hargita Megye Tanácsának épülete! – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, november 17.

Választasok 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét