AZ RMDSZ HARGITA MEGYEI 2016-OS VÁLASZTÁSI PROGRAMJA – TURIZMUS

AZ RMDSZ HARGITA MEGYEI 2016-OS VÁLASZTÁSI PROGRAMJA – TURIZMUS

Székelyföld fejlesztésének az egyik leginkább kézzelfogható területe a turizmus ágazata kell legyen, de jelen pillanatban nem tölti be azt a szerepet a helyi gazdaságban, amelyre az adottságok alapján lehetősége lenne.
Térségünk turizmusának fejlesztési alappillérei a székely népi kultúra és hagyományok, valamint a természeti értékeink minél szélesebb körű népszerűsítése. Ugyanakkor fontos szempont a turizmus integráló szerepe, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk az infrastruktúrára, a mezőgazdaságra, a környezeti állapotokra, a természetvédelemre, hogy színvonalas vendéglátást és programajánlatot tudjunk biztosítani a látogatóknak, hogy az egyszeri látogatóból rendszeresen visszatérő vendéggé váljon.
A turisztikai szolgáltatások minősége nagyon sokat javult az utóbbi nyolc évben, azonban még mindig hiányosságok tapasztalhatók a turisztikai programkínálatban. E csorba kiküszöbölése az egyik legfontosabb célkitűzésünk, szakszerű programajánlatok kellenek a szabadidő élménydús eltöltéséhez, ugyanis Hargita megye természeti potenciálja számos lehetőséget biztosít e téren.
Ugyanakkor nyitni kell minden kategóriájú turista számára, ugyanis térségünk a régió környezetétől való határozott kulturális elkülönülése, különbözősége következtében a belföldi és egyéb országokból érkező turisták számára is hatalmas vonzerőt képez.
Ezért kiemelten fontos Székelyföld értékeinek népszerűsítése a turisztikai piacon, az egységes térségi megjelenés és képviselet a rangos idegenforgalmi kiállításokon, versenyképes turisztikai ajánlatcsomagok kínálása, mely téren jelentős eredményeket értünk el az utóbbi években.

Tervezett intézkedések

– Bicikli- és túraútvonalak (lovas, bakancsos turizmus) építése.
– Csomád–Szent Anna-tó turisztikai térség integrált fejlesztése.
– Hargita hegység, mint turisztikai térség integrált fejlesztése, a Hargita Sírégió bővítése.
– Turisztikai infrastruktúra fejlesztése, a megyei közszállítás turisztikában játszott szerepének megerősítése.
– Székelyföld, mint tematikus turisztikai brand megerősítése és megjelenítése (vallási, kulturális, gasztronómiai, családi, gyerekbarát, egészségügyi és aktív turizmus).
– A programkínálat online (mobil és internet) jelenlétének erősítése és összehangolása.
– Hegyi mentőbázisok fejlesztése, újak létesítése.
– A hegyimentők műszaki felszereltségének fejlesztése.

* A programunk folyamatosan bővül. Javaslatait, észrevételeit az info@csikirmdsz.ro e-mail-címre várjuk.